adiyogev – עדי יוגב אלצפון

טימין

זה ייחשב רומנטי למדי או אולי מעט שטחי, לייחס לשם הצמח את סג

הידעתם כי הצמח בת קורנית מצויה הידוע בשם טימין (Thymus vulgaris), זה הגדל בגינות רבות ומשתדך נהדר למתכוני בשר, מעולה לטיפול במצבי שיעול שונים???

עכשיו, כשהכל מצטנן ומתקרר והשיעול שלנו או של ילדנו מדיר שינה מעינינו, זה הזמן לקטוף כמה עלי טימין (בת קורנית מצויה) קטנים (ככפית), לחלוט אותם במים רותחים, להמתין כ 15 דקות לסנן ולשתות 3-4 פעמים ביום. העלים העשירים בשמנים נדיפים הם בעלי פעילות מחטאת, מכייחת ומרחיבת סימפונות ועל כן יסייעו ויקלו מאוד במצבי שיעול שיעול שונים, ברונכיטיס וגירוי של הסימפונות.

*את המשקה, ניתן ואף מומלץ לשלב עם דבש ג'ינג'ר ולימון להגברת אפקט ההנעה, הריכוך והחיטוי.

 

עוד על הטימין-

בנוסף לשימוש בו להקלה על שיעול מסוגים שונים, הטימין מקל גם על בעיות עיכול שונות; מקשיי ספיגה, גזים ונפיחויות דרך טפילי מעיים, כאבי בטן עוויתיים (Colic) ועוד…

 

וקצת היסטוריה-

הטימין הוא צמח מרפא עתיק יומין והוזכר ככזה כבר לפני 5500 שנים בכתבי פפירוס. יש הגורסים כי מקור שמו מהמילה המצרית העתיקה Tham שמשמעותה "חיטוי" ויש הגורסים כי מקור שמו, מהמילה היוונית Thumus שמשמעותה "אומץ" שכן בעת העתיקה, האמינו כי בת קורנית מעניקה אומץ למחזיקים בה.

 

מחקר קליני-

במחקר קליני אקראי כפול-סמיות, בהשתתפות 60 חולים עם שיעול פרודוקטיבי, ניתנו במשך חמישה ימים סירופ בת קורנית או Bromhexine – שהינו חומר מכייח הנמצא בתרופות קונבנציונליות שונות להקלת שיעול. לא נמצאו כל הבדלים בין שתי קבוצות הטיפול לגבי שיפור בתסמינים, ובשתי הקבוצות נמצאו יתרונות שימוש משמעותיים.

 

לשאלות, ייעוץ והנחיות, את מוזמנת לפנות אלי בטלפון 0505-919889, עדי

ולותיו הרפואיות, ייעודו או יעדו, אבל עם שם כמו אנג'ליקה סינית, אפשר בכלל להתבלבל?

לכבוד יום האישה הבינלאומי, לכבוד הנשים המדהימות המקיפות אותי בחיי ולכבוד צמחי המרפא באשר הם, בחרתי לספר קצת על האנג'ליקה הסינית, צמח מרפא אהוב במיוחד המותווה בעיקר לבנות המין הנשי (אבל לא רק!). 

בסינית נקראת האנג'ליקה, Dang Gui – "מצב של חזרה". השם מבטא את אחת מתכונותיו הבולטות של הצמח והיא הנעה וקיום מחזוריות דרך חיזוק, הזנה והנעה של דם, תוך כדי שחרור מתקיעות וקיבעון  של מערכות הגוף השונות, כולל זו הנקראת; נפש.

נשים, נשיות, אמהות…משימה כמעט בלתי אפשרית; ג'ינגול מתמיד בין אמהות, בית, קריירה, מימוש עצמי, בין עכשיו לאח"כ, בין כביסה לניקיון, בין חברות לבן הזוג, בין לבין לבין…ללא הפסקה. ואז, כעבור זמן נופלות עייפות, רצוצות. לעיתים בדיקות הדם יעידו על אנמיה, לעיתים סתם נטייה לקור ושוב עייפות. ואולי גם עצבנות וכאבי מחזור, או נטייה למצבי רוח וחוסר תיאבון?

הזנה, חיזוק והנעה; חזרה למחזוריות התקינה של החיים, לזרימה השוטפת של היום והלילה, של דם המחזור, של היחסים שלנו עם סביבתנו, בני זוגנו, ילדנו ותפקידנו השונים בחיים, כך אני רואה את האנג'ליקה במשמעות הרחבה על שלל פעילותיה הרפואיות. היא מכונה גם  ה"גינסנג הנשי" ונראה שלא בכדי, אז שלא אוהב אותה?

מוקדש לכל הנשים באשר הם; החזקות, המתחזקות, החלשות, העצומות, החסרות, המתגברות, הגיבורות. נשים.